Blokken cocaine
20 kilo blokken cocaïne. (Foto ter illustratie)

Twee mannen gearresteerd in Amsterdam na vondst tas vol drugs en wapens

In de vroege ochtend van dinsdag 10 september hebben agenten in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam twee mannen op heterdaad aangehouden.

Dit gebeurde nadat er tijdens een controle van hun voertuig een tas vol met drugs, munitie, contant geld en een honkbalknuppel werd ontdekt.

Controle in Oostelijk Havengebied

Rond vier uur ’s ochtends merkten agenten een verdacht voertuig op dat door het Oostelijk Havengebied reed. Ter hoogte van de Withoedenveem werd het voertuig aan de kant gezet voor een reguliere controle. Tijdens deze controle stuitten de agenten op een verdachte tas.

Vondst van drugs, wapens en geld

Bij het openen van de tas troffen de agenten een aanzienlijke hoeveelheid drugs aan. Verder onderzoek in het voertuig leidde tot de vondst van munitie, een groot geldbedrag en een metalen honkbalknuppel. Deze goederen werden direct in beslag genomen voor nader onderzoek.

Verdachten ingesloten voor onderzoek

De twee inzittenden, een 20-jarige en een 23-jarige man, beide afkomstig uit Amsterdam, zijn gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Zij worden vastgehouden voor verder verhoor en onderzoek naar hun betrokkenheid bij de gevonden goederen.

De politie onderzoekt nu de herkomst van de drugs en wapens en de mogelijke link met criminele activiteiten in de stad.