© Crime-Nieuws.nl

Voormalig profvoetballer Ronnie S. verdacht van handel ruim 2200 kilo blokken cocaïne

Voormalig profvoetballer Ronnie S. (40), bekend van zijn tijd bij clubs zoals NAC Breda en FC Twente, wordt verdacht van betrokkenheid bij de handel in een enorme partij cocaïne en grootschalige witwaspraktijken.

De oud-voetballer werd op 10 juni gearresteerd samen met meerdere familieleden.

Verdachte van handel in 2217 kilo cocaïne

Ronnie S. wordt specifiek beschuldigd van het verhandelen van 2217 kilo cocaïne, een zaak die volgens justitie heeft plaatsgevonden tussen 2021 en 2022. De verdenkingen zijn gebaseerd op ontsleutelde berichten die zijn onderschept via de gekraakte cryptodienst Sky ECC, een communicatieplatform dat door criminelen vaak werd gebruikt om onder de radar te blijven.

Aanhoudingen en huiszoekingen

Naast S. werden ook zijn ouders, vriendin en broer gearresteerd. Bij de arrestaties doorzocht de politie zes woningen en een camper. Hierbij werd onder andere 100.000 euro aan contant geld gevonden, samen met luxe goederen zoals voertuigen, sieraden en een jacht. Deze voorwerpen werden in beslag genomen als onderdeel van het onderzoek naar witwaspraktijken. Van de vijf verdachten zit S. als enige nog vast, terwijl de overige familieleden inmiddels op vrije voeten zijn.

Bedreigingen en aanslagen

De situatie rondom Ronnie S. is extra zorgelijk door bedreigingen die hij heeft ontvangen. Er zouden zelfs twee aanslagen zijn gepleegd op een woning waar zijn kinderen verbleven. Deze incidenten benadrukken de ernst van de zaak en de gevaren waarmee S. momenteel te maken heeft.

Angst voor vlucht naar Dubai

De officier van justitie heeft bezwaar gemaakt tegen de vrijlating van S., uit vrees dat hij naar Dubai zal vluchten. Zijn broer, die eerder veroordeeld is, verblijft namelijk al in deze stad. Dit verhoogt de zorgen dat S. aan de Nederlandse justitie zal proberen te ontkomen, mocht hij op vrije voeten komen.

Vervolg van de zaak

De volgende zitting in de zaak tegen Ronnie S. staat gepland voor 28 november. Het is echter nog onduidelijk wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak zal plaatsvinden. Tot die tijd blijft S. in voorarrest, terwijl het onderzoek voortduurt.