Wietplantage met tonnen euro’s aan oogstklare planten en toppen ontmanteld bij doorzoeking

In een gezamenlijke operatie hebben de Catalaanse politie en de lokale politie van Figueres een aanzienlijke illegale wietplantage ontmanteld, met een geschatte straatwaarde van €200.000.

De plantage was verborgen in een zogenaamd “groentetuin,” maar bleek een goed georganiseerde faciliteit voor het kweken van wiet te zijn.

Onderzoek en arrestaties

Het onderzoek kwam op gang na meldingen van verdachte activiteiten in de buurt. Naar aanleiding van deze tips werd er een grondig onderzoek gestart, wat uiteindelijk leidde tot de ontdekking van de verborgen plantage. De politie trof honderden volwassen wietplanten aan die bijna klaar waren voor de oogst. Tijdens de operatie zijn een man en een vrouw gearresteerd op verdenking van drugshandel.

Samenwerking tussen politiediensten

De succesvolle ontmanteling van de plantage is mede te danken aan de nauwe samenwerking tussen de lokale politie van Figueres en de Catalaanse politie, bekend als de Mossos d’Esquadra. Dankzij hun gecoördineerde inspanningen werd een aanzienlijke hoeveelheid drugs uit de illegale handel gehaald, wat een belangrijke slag betekent tegen de georganiseerde drugshandel in de regio.

Aanklacht en rechtsgang

De verdachten worden beschuldigd van het kweken en verhandelen van wiet, ernstige aanklachten die kunnen leiden tot lange gevangenisstraffen. Ze zullen binnenkort voor de rechter verschijnen om zich te verantwoorden voor hun daden. De politie blijft intussen verder onderzoek doen naar mogelijke betrokkenen in het netwerk.

Deze operatie markeert volgens de autoriteiten een belangrijke overwinning in de strijd tegen drugscriminaliteit in Catalonië, en de autoriteiten benadrukken dat ze blijven inzetten op het bestrijden van illegale plantages en drugshandel in de regio.