Blokken cocaïne gepakt in Amsterdam na ‘onwaarschijnlijk verhaal’ Rotterdammer

In de nacht van 9 op 10 september heeft de politie in het Westelijk Havengebied van Amsterdam een aanzienlijke partij cocaïne aangetroffen.

De drugs, met een gewicht van twaalf kilo, waren verborgen in een verlaagd plafond van een schip afkomstig uit Colombia.

Vondst op het schip

De ontdekking kwam tot stand nadat de politie en Douane een 48-jarige Rotterdammer hadden aangehouden. De man had geprobeerd aan boord van het schip te komen met een verhaal dat als onwaarschijnlijk werd beschouwd. Dit leidde tot zijn arrestatie en de inbeslagname van zijn telefoon en voertuig.

Na verdere inspectie van het schip met behulp van een speurhond werden twaalf blokken cocaïne ontdekt.

Actie van de Douane en politie

De drugs zijn inmiddels vernietigd. Het onderzoek naar de zaak wordt voortgezet door het HARC-team Amsterdam, dat zich richt op zware en georganiseerde criminaliteit. Het schip was geïdentificeerd als een zogenoemd risicoschip, wat betekent dat het verdacht werd van betrokkenheid bij de illegale handel in drugs of wapens, of een verhoogd risico op criminele activiteiten met zich meebracht. Dit leidde tot extra controles en veiligheidsmaatregelen.

Rechtszaak en vervolg

De verdachte, die op 13 september voor de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam zal verschijnen, wordt verdacht van betrokkenheid bij de smokkel van drugs.