Anonieme tip over stank in portiek leidt naar cocaïnewasserij in pand Rotterdam

Op donderdagavond rond 19.00 uur is in Hoogvliet Rotterdam een cocaïnewasserij ontmanteld, na een anonieme melding over een sterke acetonlucht.

Een 43-jarige man uit Hoogvliet is aangehouden in verband met het incident.

Anonieme tip leidt tot ontdekking

De politie ontving een anonieme melding over een verdachte, sterke acetonlucht in de portiek van een woning aan de Kruisnetlaan. De melder vertrouwde de situatie niet, waarop agenten ter plaatse kwamen. Bij binnenkomst troffen ze direct een cocaïnewasserij aan in de woning. De 43-jarige man die op dat moment aanwezig was, is direct gearresteerd.

Gevaarlijke stoffen aangetroffen

In de woning werd bijna 50 kilo procaïne gevonden, een stof die vaak wordt gebruikt om cocaïne mee te versnijden. Daarnaast stuitten de agenten op 20 liter zoutzuur, 20 liter aceton en diverse lege jerrycans waarin in totaal 660 liter aceton heeft gezeten. Het vermoeden is dat deze aceton in het riool is geloosd, wat aanzienlijke milieuschade kan veroorzaken.

Milieurisico’s en explosiegevaar

De aangetroffen hoeveelheid aceton brengt een groot gevaar met zich mee. Wanneer aceton in aanraking komt met een vonk of vuur, kan dit leiden tot een enorme explosie, met mogelijk ernstige gevolgen voor de omgeving. Het gebruik van dergelijke stoffen in de woning bracht dus niet alleen het milieu, maar ook de veiligheid van de omwonenden ernstig in gevaar.

De politie doet verder onderzoek naar de zaak en naar eventuele betrokkenen.