Inbreker juwelier kleedt zich uit tijdens vlucht en wordt in onderbroek aangehouden

De politie heeft in Tilburg een 39-jarige man uit Middelburg gearresteerd op verdenking van een inbraak bij een juwelierszaak aan de Heuvelstraat.

De inbraak vond plaats in de vroege ochtend van vrijdag 13 september rond 04.00 uur. De verdachte probeerde aan de politie te ontkomen door zijn opvallende kleding stuk voor stuk uit te trekken, maar werd uiteindelijk gearresteerd terwijl hij slechts een onderbroek droeg.

Inbraak en achtergelaten sporen

Om 04.00 uur werd de politie op de hoogte gebracht van een vernielde ruit en deur van de juwelierszaak. In de nabije omgeving werd een tas met een opvallende print gevonden, waarin bakstenen zaten. Camerabeelden van de gemeente toonden een man die deze tas bij zich droeg. Hij had een donkere jas aan, een rode broek en droeg een pet.

Zoektocht naar de verdachte

Meerdere politie-eenheden gingen meteen op zoek naar de man. Kort na de inbraak werd hij door cameratoezicht opgemerkt in de Stadhuisstraat. Hij had inmiddels zijn pet afgedaan en droeg nu een gele jas. De verdachte liep de Monumentstraat in, maar was daar niet meer te vinden. Wel hoorden agenten in de buurt een alarmsignaal afgaan. In een binnentuin vonden ze een rode broek, en op camerabeelden was te zien dat de man zonder broek verder was gelopen, nu met een jas waarvan de gele voering zichtbaar was.

Arrestatie en vondst van sieraden

Op de Wingerdhoek zagen agenten de man opnieuw, dit keer zonder jas en alleen gekleed in een onderbroek. Hij werd gearresteerd als verdachte. In de buurt werd later zijn jas teruggevonden, waarin een aantal sieraden werden aangetroffen. De man is in hechtenis genomen en de politie doet verder onderzoek naar de zaak.