Blokken cocaine
20 kilo blokken cocaïne. (Foto ter illustratie)

Tientallen blokken cocaïne door medewerker supermarkt aangetroffen in dozen bananen

In Frankrijk is een opmerkelijke vondst gedaan in meerdere vestigingen van de supermarktketen Grand Frais.

Bij een bananenlevering in Le Creusot ontdekte een supermarktmedewerker cocaïne, wat leidde tot een grootschalig politieonderzoek.

Cocaïne ontdekt in bananenlevering

De eerste ontdekking werd gedaan in een Grand Frais-supermarkt in Le Creusot. Een medewerker vond 12 kilo cocaïne verborgen tussen de bananen, wat direct de aandacht trok van de lokale politie. Deze werd onmiddellijk ingeschakeld om de zaak verder te onderzoeken.

Uitbreiding naar andere vestigingen

Al snel bleek dat de vondst in Le Creusot geen geïsoleerd geval was. Ook in drie andere vestigingen van Grand Frais werd cocaïne gevonden, allemaal afkomstig van dezelfde afzender. De totale hoeveelheid drugs die werd aangetroffen, kwam uit op 50 kilo, een aanzienlijke hoeveelheid die het onderzoek naar de bron en de bestemming van de cocaïne urgent maakte.

Klanten gerustgesteld

De vondst van drugs in een voedseltransport leidde tot zorgen bij klanten van de supermarkt. Autoriteiten en de supermarktketen stelden echter gerust dat de drugsverpakkingen op geen enkel moment in contact zijn geweest met de bananen of andere producten. De veiligheid van de klanten bleef dus gegarandeerd.

Lopend politieonderzoek

Er is inmiddels een grootschalig politieonderzoek gestart om de herkomst en bestemming van de drugs te achterhalen. De supermarktketen Grand Frais werkt nauw samen met de politie om het onderzoek zo soepel mogelijk te laten verlopen. Tot nu toe zijn er nog geen verdere details bekendgemaakt over de betrokken partijen of mogelijke arrestaties.

Deze opmerkelijke vondst onderstreept de creativiteit van drugshandelaren, maar toont ook de waakzaamheid van medewerkers en de effectieve samenwerking tussen bedrijven en wetshandhavingsinstanties.