© Crime-Nieuws.nl

Vrouw ontdekt tijdens planning bruiloft dat ze officieel al is getrouwd

Een vrouw uit het Franse Vélizy-Villacoublay, genaamd Aissa, ontdekte tot haar schrik tijdens de voorbereidingen van haar eigen bruiloft dat ze al getrouwd was.

Een andere vrouw had zich met Aissa’s verloren identiteitskaart uitgegeven voor haar en een maand eerder een huwelijk voltrokken.

Hoe de fraude werd ontdekt

Aissa en haar verloofde Hamza waren eind augustus bezig met de laatste voorbereidingen voor hun bruiloft. Op 3 september werd Aissa gebeld door het gemeentehuis met de mededeling dat ze op 10 augustus al getrouwd was. Aissa ontdekte dat de ceremonie op haar naam had plaatsgevonden terwijl zij op dat moment op vakantie was in Spanje. De fraudeur had Aissa’s verloren identiteitskaart, die een jaar eerder was kwijtgeraakt en als vermist was opgegeven, gebruikt om het huwelijk te voltrekken.

Reactie van het gemeentehuis

Het gemeentehuis beweert dat de huwelijksaanvraag volgens de regels was ingediend en dat de persoon die zich voordeed als Aissa voldoende op haar leek om geen argwaan te wekken. Er was dan ook geen vermoeden van fraude. Het gemeentehuis geeft aan niet de middelen te hebben om bij elke huwelijksaanvraag de geldigheid van een identiteitskaart te controleren.

Gevolgen en juridische uitdagingen

Voor Aissa en haar verloofde is het nu onzeker wanneer zij daadwerkelijk kunnen trouwen. De situatie is gecompliceerd en, volgens de Franse krant Le Parisien, kunnen dergelijke gevallen jaren duren om op te lossen vanwege de overbelasting van de rechtbanken.

Advocaat Marie-Camille Eck stelt dat fraudeurs in dit soort zaken vaak ongestraft blijven. Dit komt door de beperkte prioriteit die politie en justitie aan identiteitsfraude geven. Hierdoor kan Aissa’s situatie nog lang onzeker blijven.