Gewapende overval voorkomen door alert personeel, verdachte overmeesterd

Op vrijdagmiddag 13 september probeerden drie gewapende verdachten een winkel aan de Marinaweg in Almere te overvallen.

Dankzij het snelle en moedige optreden van het winkelpersoneel kon een succesvolle overval worden voorkomen. Niemand raakte gewond tijdens het incident.

Verdachten overmeesterd en voortvluchtigen

Rond 17.50 uur kwamen de drie verdachten de winkel binnen. Het personeel bood echter hevig verzet, waardoor de overvallers al snel de winkel verlieten. Een 19-jarige man uit Leiden werd door het personeel overmeesterd. Pogingen van de verdachte om te vluchten met een scooter van een voorbijganger mislukten.

De andere twee verdachten wisten te ontsnappen en zijn nog steeds voortvluchtig. De scooter waarmee zij vermoedelijk waren vertrokken, werd enkele minuten later aangetroffen op de IJmeerdijk in Almere.

Onderzoek van de politie

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de overval en de voortvluchtige verdachten. Er worden pogingen ondernomen om de identiteit van de overige twee verdachten vast te stellen en hen te arresteren.

Het snelle handelen van het personeel heeft ervoor gezorgd dat de situatie niet escaleerde en dat de overval niet succesvol werd uitgevoerd.