©️Pexels / Pixabay

Duitse huurauto’s in beslag na asociaal rijgedrag trouwstoet in Bergen op Zoom

Op zondag 15 september heeft de politie drie auto’s in beslag genomen die deelnamen aan een trouwstoet in Bergen op Zoom.

Dit gebeurde na meldingen van asociaal rijgedrag. Rond 16.00 uur zag een agent in zijn vrije tijd zo’n tien auto’s op de A4, die zich op gevaarlijke wijze door het verkeer bewogen. De auto’s reden onder meer over doorgetrokken strepen, haalden rechts in en gebruikten de vluchtstrook.

Ingrijpen van de politie

De agent informeerde zijn collega’s, die erin slaagden de auto’s tot stilstand te brengen op de Saturnuslaan in Bergen op Zoom door de straat te blokkeren. Bij controle bleek het om een trouwstoet te gaan, met in een van de auto’s een bruidspaar.

Conflict met het trouwgezelschap

Er ontstond een conflict tussen de agenten en het trouwgezelschap. Sommige leden van de stoet gedroegen zich provocerend door blikjes drinken op straat leeg te gooien en harde muziek te draaien. Toen de agenten besloten om auto’s in beslag te nemen, bleken de sleutels van enkele voertuigen kwijt te zijn.

Auto’s en bekeuringen

Uiteindelijk nam de politie drie huurauto’s met Duitse kentekens in beslag, waaronder de auto waarin de bruidegom zat. In totaal werden er acht bekeuringen uitgedeeld voor het overtreden van verkeersregels en het veroorzaken van gevaarlijke situaties op de weg.

Veiligheid boven alles

De politie benadrukt dat, ondanks feestelijke gelegenheden zoals trouwstoeten, verkeersveiligheid altijd voorop moet staan. Asociaal rijgedrag brengt niet alleen de betrokkenen in gevaar, maar ook andere weggebruikers.