Doorbraak en aanhouding in coldcase groepsverkrachting vrouw in Rotterdam

Het Coldcaseteam van de politie Rotterdam heeft vanmorgen een 39-jarige man aangehouden in een woning in Rotterdam Kralingen.

De aanhouding betreft een verkrachtingszaak die zich twintig jaar geleden afspeelde en destijds onopgelost bleef. Nieuwe informatie leidde tot de heropening van de zaak.

Het incident in 2004

Op 12 januari 2004 stapte een 30-jarige vrouw met een vriend uit de metro bij station Voorschoterlaan in Rotterdam. Kort daarna ontstond er ruzie tussen haar vriend en een groep van 5 of 6 mannen op de Lusthofstraat, vermoedelijk over geld.

Toen de vriend weg liep, probeerde de vrouw de situatie te sussen en liep mee met de mannen naar de Paulus Potterstraat. Daar werd ze omsingeld en verkracht door één van hen. Later, in Park Rozenburg, werd ze door meerdere mannen opnieuw verkracht.

Heropening van de zaak

Hoewel er in 2004 een uitgebreid politieonderzoek plaatsvond, leidde dit destijds niet tot aanhoudingen. Na recent ontvangen informatie werd de zaak heropend. Vorige week werd in de programma’s Opsporing Verzocht, Bureau Rijnmond, en via social media een oproep gedaan aan het publiek om mogelijke herinneringen aan de zaak te delen. Ook werd er een specifieke oproep gedaan aan de mannen die destijds bij het incident betrokken waren.

Onderzoek in volle gang

De 39-jarige verdachte werd vanochtend in zijn woning aangehouden. Het onderzoek naar de zaak gaat door en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.