Platenbaas Sean ‘Diddy’ Combs blijft vastzitten tot rechtszaak, borgtocht 50 miljoen geweigerd

Sean ‘Diddy’ Combs, de 54-jarige rapper, producer en platenbaas, blijft voorlopig vastzitten na zijn arrestatie in New York.

De rechtbank heeft besloten hem niet op borgtocht vrij te laten vanwege het risico dat hij zou kunnen vluchten. Zijn advocaten hadden de rechter nog verzocht om hun cliënt vrij te laten op een borgtocht van $ 50.000.000.

Zware aanklachten

Combs wordt beschuldigd van afpersing, seksuele uitbuiting en mensenhandel voor prostitutiedoeleinden. In een 14 pagina’s tellende aanklacht wordt beschreven hoe hij zijn zakenimperium zou hebben omgevormd tot een criminele organisatie. Sinds 2009 zouden Combs en zijn zakenpartners zich schuldig hebben gemaakt aan herhaaldelijke mishandeling van vrouwen.

Seksfeesten en geweld

Volgens de aanklacht heeft Combs vrouwen bedreigd met vuurwapens en dwong hij hen om deel te nemen aan seksfeesten, waarbij zij seks moesten hebben met mannelijke sekswerkers. Deze zogenaamde ‘freak offs’ duurden soms dagen en zouden door Combs zijn vastgelegd op video.

Risico op zware straf

Combs heeft in de rechtbank verklaard onschuldig te zijn. Toch riskeert hij, als hij schuldig wordt bevonden, een gevangenisstraf variërend van 15 jaar tot levenslang. Hij wordt momenteel vastgehouden in een speciale afdeling van een gevangenis in Brooklyn, bedoeld voor gedetineerden die extra bescherming nodig hebben.

Bekende voorgangers

Deze speciale afdeling herbergde eerder al andere bekende gedetineerden zoals zanger R. Kelly, voormalig cryptobaas Sam Bankman-Fried en Ghislaine Maxwell, de handlanger van Jeffrey Epstein.