© Pexels / Pixabay

Aanhoudingen en ruim 110 vuurwapens plus munitie in beslag bij grote actie wapenhandel België

Op 7 september 2024 heeft de Federale Gerechtelijke Politie van Brussel, samen met speciale eenheden, een organisatie opgerold die wordt verdacht van grootschalige vuurwapenzwendel.

Zes personen werden aangehouden en er zijn meer dan 110 semiautomatische vuurwapens, samen met een grote hoeveelheid munitie, in beslag genomen.

Illegale vuurwapenhandel in Brussel

De organisatie zou zich hebben gericht op de verspreiding van nagemaakte semiautomatische vuurwapens in het Brussels Gewest en mogelijk ook daarbuiten. De in beslag genomen wapens waren voorzien van geen enkele controle- of kwaliteitsmarkering en ontbraken een identificatienummer, wat het traceren ervan extra bemoeilijkt.

Internationale banden

Het onderzoek bracht aan het licht dat de organisatie mogelijk banden had met andere criminele groepen in het buitenland. Deze connecties zouden hebben bijgedragen aan de import van de vuurwapens naar België, waardoor de handel nog gevaarlijker werd.

Groot politieonderzoek

De ontmanteling van de organisatie was het resultaat van een grootschalige politieoperatie die maanden duurde. Hierbij werden aanzienlijke middelen ingezet en werkten verschillende eenheden van de Federale Politie nauw samen. Het gerechtelijk onderzoek, onder leiding van een onderzoeksrechter, is nog steeds gaande.

Geen verdere details beschikbaar

Het parket van Brussel heeft in het belang van het lopende onderzoek geen verdere commentaar gegeven op dit moment.