VIDEO: Ondergrondse drugslab verstopt achter dubbele wand ontdekt en ontmanteld

In Alicante heeft de politie een clandestien laboratorium voor de productie van designerdrugs ontdekt en ontmanteld.

Het laboratorium bevond zich in een verborgen ondergrondse kamer, zorgvuldig verstopt achter een dubbele nepwand in een van de huizen die door de verdachten werden gebruikt.

Geheime ondergrondse faciliteit

De criminele organisatie had een hoog niveau van professionaliteit en voorbereiding aan de dag gelegd. De ondergrondse kamer in een van de woningen was alleen toegankelijk via een geheime doorgang achter een dubbele muur. Deze verborgen ruimte was volledig ingericht voor de productie van synthetische drugs, wat erop wijst dat de groep goed georganiseerd en voorbereid te werk ging.

Tien aanhoudingen

In totaal zijn tien personen gearresteerd die als hoofdverantwoordelijken voor de organisatie worden beschouwd. Binnen de groep vervulden de verdachten verschillende rollen, variërend van productie tot distributie. Met deze aanhoudingen heeft de politie een aanzienlijke klap toegebracht aan de productie en handel van designerdrugs in de regio.

Impact op de drugshandel

De ontmanteling van dit laboratorium is een belangrijke stap in de strijd tegen de productie van designerdrugs. De gevonden faciliteit had de capaciteit om op grote schaal drugs te produceren, wat ernstige gevolgen had kunnen hebben voor de volksgezondheid en veiligheid in Alicante en daarbuiten. Het vermogen van de criminele organisatie om dergelijke verborgen faciliteiten op te zetten, laat zien hoe ernstig de dreiging van deze activiteiten is.

Vervolgonderzoek

De politie zet het onderzoek voort om het volledige netwerk van de organisatie in kaart te brengen en te bepalen of er mogelijk nog meer verborgen laboratoria in de omgeving bestaan.