Man gepakt voor organiseren smokkel grote partij vacuüm verpakt wiet vanuit Thailand via vliegveld

De Britse autoriteiten hebben een man gepakt die geprobeerd heeft om een grote hoeveelheid wiet vanuit Thailand in te voeren.

De 33-jarige man uit Gourock, Schotland, is gearresteerd door de National Crime Agency (NCA) op verdenking van het organiseren van een poging tot invoer van wiet ter waarde van £600.000 via Stansted Airport. De man, Jay Emmanuel-Thomas, werd op 18 september aangehouden en overgebracht naar Carlisle voor verhoor.

Arrestaties en ontdekkingen

Deze arrestatie volgt op de eerdere aanhouding van twee vrouwen op 2 september, waarbij Border Force-agenten 60 kilo cannabis ontdekten in koffers die aankwamen vanuit Bangkok. De twee vrouwen, van 28 en 32 jaar oud, zijn aangeklaagd voor drugssmokkel en vrijgelaten op borgtocht in afwachting van hun rechtszaak op 1 oktober voor de Chelmsford Crown Court.

Vervolg van de zaak

Emmanuel-Thomas is officieel aangeklaagd voor het importeren van klasse B-drugs en verschijnt voor de Carlisle Magistrates Court. De zaak benadrukt de internationale samenwerking van rechtshandhavingsinstanties in de strijd tegen de drugshandel.