© Crime Nieuws

Ruim 35.000 wietplanten gepakt bij oprollen meerdere grote wietplantages

De Amerikaanse autoriteiten hebben bij een actie een grote hoeveelheid wietplanten en plantages opgerold.

In een operatie van twee dagen hebben wetshandhavingsinstanties in Sacramento County bijna een dozijn illegale wietteeltlocaties, die verband hielden met kartels, opgerold.

Dit meldt het Sacramento County Sheriff’s Office.

Focus op de Delta-regio

De operatie richtte zich op het Delta-gebied in het zuiden van Sacramento County, waar in totaal 10 verschillende teeltlocaties 36.524 illegaal geteelde wietplanten bevatten. Deze teeltlocaties bevonden zich op privé-eigendom, zonder medeweten van de eigenaren, aldus de sheriff.

Criminele Activiteiten en Milieu-impact

De sheriff’s office benadrukte dat de criminelen die deze plantages beheren, de wietplanten tussen de legitieme gewassen van de landeigenaren verstoppen om ze te verbergen. Naast de illegale aard van deze teelt verstoren deze invasieve gewassen de oogsten van de landeigenaren, vereisen ze diefstal van water en elektriciteit, en schaden ze het milieu met afval en giftige chemicaliën.

De operatie benadrukt de voortdurende strijd tegen illegale drugsteelt en de impact ervan op zowel de lokale gemeenschap als het milieu. Er worden voorlopig geen aanhoudingen uitgesloten in verband met de grote opgerolde wietplantages.