Postpakketje met pillen leidt naar grote partijen MDMA en aanhoudingen in Breda

De politie heeft donderdag in Breda een man en een vrouw aangehouden op verdenking van de handel in verdovende middelen.

Tijdens huiszoekingen in twee woningen zijn aanzienlijke hoeveelheden drugs gevonden, waaronder MDMA-pillen en andere gevaarlijke stoffen.

Onderzoek na onderschepping van pakket

De zaak kwam aan het licht in maart van dit jaar, toen een pakket met ongeveer duizend pillen werd onderschept bij een pakketverzendbedrijf. Dit pakket was op weg naar de Verenigde Staten, en het vermoeden bestond dat het om XTC-pillen ging. Na inbeslagname bleek echter dat de pillen geen XTC bevatten, maar de sterke pijnstiller Protonitazeen. Deze stof is honderd keer sterker dan heroïne en twee keer krachtiger dan Fentanyl, wat de situatie extra zorgwekkend maakte.

Doorbraak in het onderzoek

Het onderzoek, uitgevoerd door de recherche van de Eenheid Landelijke Opsporing en Interventies, leidde uiteindelijk naar de twee verdachten in Breda. Bij de huiszoekingen werden grote zakken met vermoedelijk MDMA aangetroffen, evenals ketamine, amfetamine en andere verdovende middelen. In totaal werd er meer dan 100 kilo aan drugs gevonden. Ook werden weegschalen, verpakkingsmaterialen en seal-apparatuur ontdekt, vermoedelijk gebruikt om de drugs geurloos te verpakken.

Voor zover bekend is er geen Protonitazeen aangetroffen bij de verdachten. De politie vermoedt dat de verdachten betrokken waren bij een bredere operatie om drugs te smokkelen en te verhandelen.

Verdachten in voorarrest

De twee verdachten zijn in hechtenis genomen en worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Bosch. De politie zet het onderzoek voort om meer duidelijkheid te krijgen over de omvang van de drugshandel en de betrokkenheid van de verdachten.