Celstraf voor man die tijdens vakantie VS AR-15 vuurwapen kocht en in pakketje naar huis stuurde

Een man die tijdens zijn vakantie in de Verenigde Staten besloot een vuurwapen te kopen en naar huis te sturen in een pakketje heeft een celstraf opgelegd gekregen.

William McMullan uit Newtownards, County Down, is veroordeeld voor het illegaal importeren van een AR-15-geweer en twee pistolen vanuit de Verenigde Staten naar Noord-Ierland.

Onderschepping bij grens

De National Crime Agency (NCA) arresteerde McMullan nadat grenswachtfunctionarissen bij de Coventry International Postal Hub de wapendelen in verschillende pakketten hadden onderschept. De wapens waren door McMullan tijdens een vakantie in de Verenigde Staten gekocht en naar zijn huis in Noord-Ierland verstuurd.

Gevaarlijke wapens

Het ging om een AR-15-geweer, een militair wapen, evenals onderdelen van een revolver en een zelfladend pistool. De AR-15 is wereldwijd berucht vanwege het gebruik in meerdere massale schietpartijen in de VS.

Veroordeling

McMullan pleitte schuldig aan het illegaal importeren van de wapens en werd veroordeeld tot 10 maanden gevangenisstraf, voorwaardelijk voor 12 maanden. De NCA benadrukte het gevaar van deze wapens en waarschuwde voor de risico’s van illegale vuurwapenhandel.