Bam Margera van Jackass opnieuw in de gevangenis wegens schending proeftijd

Bam Margera, bekend van het populaire programma Jackass, zit momenteel in de gevangenis wegens het schenden van zijn proeftijd.

De 44-jarige Margera werd aangeklaagd voor rijden onder invloed, zo meldt CBS.

Vast in afwachting van hoorzitting

Margera bevindt zich in detentie in afwachting van een hoorzitting. In juni kreeg hij een proeftijd van zes maanden na een incident waarbij hij zijn broer aanviel en familieleden bedreigde. Een van de belangrijkste voorwaarden van zijn straf was dat hij regelmatig getest zou worden op alcohol- en drugsgebruik, en dat hij een verplichte verslavingsbehandeling zou volgen.

Naleving van voorwaarden

Volgens juridische documenten zou Margera deze voorwaarden niet hebben nageleefd, wat heeft geleid tot zijn huidige detentie. De Jackass-ster heeft in de afgelopen jaren intensief gekampt met verslavingen en heeft eerder tijd doorgebracht in afkickklinieken.

In december gaf hij nog aan honderd dagen nuchter te zijn geweest, maar zijn recente arrestatie doet de vraag rijzen over zijn voortdurende strijd tegen verslaving.

De toekomst van Margera’s proeftijd en zijn herstel zal nu afhangen van de resultaten van de hoorzitting en de beslissing van de rechter.