Grote verkeerscontrole op R’damse Maasboulevard na klachten overlast: tientallen boetes

De verkeersoverlast op de Maasboulevard in Rotterdam blijft een hardnekkig probleem, waardoor politie en gemeente afgelopen vrijdag opnieuw een grote controle uitvoerden.

Tijdens de controle werden ruim 150 auto’s, 56 scooters, vier motoren en negen fietsers gecontroleerd, wat resulteerde in meerdere waarschuwingen en overtredingen.

Focus op bromfietsers en geluidsoverlast

De controle, die begon op de Rhijnspoorkade bij Tropicana, richtte zich voornamelijk op de overlast van bromfietsers op het fietspad, overschrijdingen van de geluidsnormen en de snelheid van voertuigen. Omwonenden klagen al lange tijd over de verkeersoverlast en de herrie op de boulevard. De actie bleek hard nodig, want tegen 22.00 uur waren er 60 boetes uitgedeeld. Onder de overtredingen waren 18 bromfietsers die illegaal op het fietspad reden, en zes voertuigen mochten niet verder rijden vanwege technische gebreken. Ook werd een bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed van drugs.

Snelheids- en geluidsovertredingen

Daarnaast werden twee automobilisten betrapt op het rijden van 72 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u. Andere boetes werden uitgeschreven voor onder meer onnodig geluid maken (17 keer), niet handsfree bellen (vier keer), en het niet dragen van de gordel (zes keer).

Structurele controles in Rotterdam

Sinds 1 augustus zijn er minstens 20 verkeerscontroles gehouden op verschillende locaties in Rotterdam. Bijna 4000 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid, waarbij 12 rijbewijzen werden ingenomen vanwege snelheidsoverschrijdingen van meer dan 50 km/u.

Daarnaast werden ruim 100 boetes uitgedeeld voor diverse overtredingen en werden zes personen aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol of drugs.