Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

NAC Breda biedt excuses aan voor rellen na wedstrijd tegen Feyenoord

NAC Breda heeft officieel excuses aangeboden voor de rellen die ontstonden na de wedstrijd tegen Feyenoord in Rotterdam.

Algemeen directeur Remco Oversier benadrukt dat de club zich distantieert van het gewelddadige gedrag en belooft dat ze de schade zullen verhalen op de verantwoordelijke relschoppers. In samenwerking met de politie, Feyenoord, de betrokken gemeenten en de KNVB Taskforce doet NAC er alles aan om de daders te identificeren.

Aangetaste reputatie van Breda en NAC

Ook de Bredase burgemeester Paul Depla uitte zijn afschuw over de rellen. Hij betreurt het dat de betrokkenen de reputatie van zowel Breda als de NAC-supporters hebben geschaad. “Dit zijn geen voetbalsupporters, dit zijn relschoppers,” aldus Depla. Hij benadrukte dat het geweld niets te maken heeft met de sport en dat deze mensen geen plek hebben in of rondom het voetbalstadion.

Eetkraam en politie aangevallen na wedstrijd

De rellen ontstonden na de 2-0 overwinning van Feyenoord. Een groep relschoppers viel een eetkraam aan, waarbij horecamedewerkers werden bedreigd en een van hen gewond raakte. Ook de politie werd bekogeld, wat de situatie verder liet escaleren. Horecamedewerkers beleefden angstige momenten, en er is inmiddels slachtofferhulp ingeschakeld voor degenen die getroffen zijn door het geweld.

Tien arrestaties verricht

Inmiddels zijn tien verdachten aangehouden in verband met de rellen. De politie zet het onderzoek voort en hoopt met hulp van camerabeelden meer betrokkenen te kunnen identificeren.

Zowel de club als de gemeente hoopt dat de schuldigen snel vervolgd worden, zodat dit soort incidenten in de toekomst voorkomen kunnen worden.