Schot gelost en rolluik bakkerij met ‘dief’ beklad, gemeente sluit pand

De politie is op zoek naar getuigen van een schietincident dat plaatsvond bij een bakkerij aan de Philipslaan in Roosendaal.

De verdachte zou na het incident in de richting van de Aldi zijn gerend. Bij het incident raakte niemand gewond.

Kogelinslag en bedreiging

Maandagochtend 23 september 2024 ontving de politie rond 08.00 uur een melding van een kogelinslag bij de voordeur van een bakkerij aan de Philipslaan. Uit camerabeelden blijkt dat de schutter al op zondagavond rond 22.30 uur op de voordeur naast het pand heeft geschoten. De verdachte vluchtte vervolgens in de richting van de Aldi. Naast de kogelinslag werd ook het rolluik van de bakkerij beklad met het woord ‘dief’. De eigenaar van de bakkerij heeft aangifte gedaan van bedreiging.

Eerdere intimidatie en sluiting pand

Dit is niet het eerste incident bij de bakkerij. Eerder deze maand werd het pand al getroffen door een explosief. Vanwege de veiligheidsrisico’s heeft de gemeente Roosendaal besloten om de bakkerij per direct voor vier weken te sluiten.

Informatieavond voor buurtbewoners

De gemeente organiseert op woensdag 25 september een bijeenkomst in Buurtcentrum Kalsdonk van 18.00 tot 19.00 uur voor bewoners die vragen hebben of hun zorgen willen delen. Verdere vragen over de sluiting kunnen ook gesteld worden aan de gemeente Roosendaal.