Oorlog / explosie
Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Opnieuw explosie bij appartementencomplex in Amstelveen, politie zoekt getuigen

Voor de derde keer in korte tijd zijn bewoners van de Van Heuven Goedhartlaan in Amstelveen opgeschrikt door een explosie.

In de nacht van maandag op dinsdag 24 september 2024 vond er een explosie plaats bij de centrale toegangsdeur van een appartementencomplex. Hoewel niemand gewond raakte, is er wel aanzienlijke schade ontstaan aan het gebouw.

Harde knallen en snelle politieactie

Kort na middernacht kwamen bij de politie meldingen binnen van harde knallen in de buurt van het appartementencomplex. De toegesnelde agenten zetten de straat direct ruim af, waarna het Team Explosieven Verkenning (TEV) en de Forensische Opsporing (FO) een onderzoek startten naar de oorzaak van de explosie. De toegangsdeur van het complex raakte beschadigd, maar gelukkig vielen er geen gewonden.

Reeks explosies in dezelfde straat

Het incident is de derde explosie binnen een week in dezelfde straat. Vijf dagen eerder, op 19 september, werd hetzelfde appartementencomplex al getroffen door een soortgelijke explosie. Ook op 18 september vond er in de Van Heuven Goedhartlaan een explosie plaats, slechts enkele meters verderop. De politie onderzoekt nu of de incidenten verband met elkaar houden.

Getuigenoproep

De recherche doet een dringende oproep aan getuigen die mogelijk iets verdachts hebben gezien rond het tijdstip van de explosies. De politie hoopt met hun hulp snel meer duidelijkheid te krijgen over de daders en de toedracht van deze reeks gewelddadige incidenten.

Inwoners van de buurt wordt gevraagd extra waakzaam te zijn en verdachte situaties onmiddellijk te melden bij de politie.