© Instagram

Drugslab en tientallen kilo’s harddrugs gepakt bij inval in schuur Zeeland

Dinsdagmiddag is in een schuur bij een woning aan de Graspeel in Zeeland een drugslaboratorium ontdekt.

De locatie bleek gebruikt te worden voor de productie van synthetische drugs. Het lab werd later die dag ontmanteld en de bewoner van het huis werd aangehouden.

Speciale eenheid ingezet

Het drugslab, gelegen in het buitengebied van Zeeland, werd ontdekt na een tip. Van buitenaf was het moeilijk te zien wat zich binnen de schuur bevond. Daarom werd de dienst speciale interventies (DSI) ingezet om de situatie te onderzoeken. Binnen troffen zij een volledig operationeel lab aan, maar er werden geen personen aangetroffen.

Ontmanteling van het lab

Specialisten van de landelijke faciliteit ontmantelen (LFO) startten direct met het onderzoek en de ontmanteling van het lab. Tijdens de ontmanteling werden enkele tientallen kilo’s drugs gevonden, samen met een nepvuurwapen dat nauwelijks van echt te onderscheiden was.

Aanhouding van de bewoner

Later op de dag meldde de bewoner van het huis zich bij de politie. Hij werd aangehouden en zit nog vast. Zijn mogelijke betrokkenheid bij het lab wordt verder onderzocht.

Het onderzoek loopt nog, en daarom kan de politie op dit moment geen verdere details delen over de soort drugs die zijn gevonden.