© Instagram

Crimineel met openstaande cel voor Opiumwet, witwassen en vervalsing gepakt in Baarn

Op dinsdag 24 september heeft FASTNL een voortvluchtige man uit Tiel aangehouden.

De 55-jarige verdachte werd op 28 november 2023 veroordeeld tot een gevangenisstraf voor het overtreden van de Opiumwet, witwassen en valsheid in geschrifte. Hij had nog 1130 dagen van zijn straf uit te zitten. FASTNL wist hem dinsdagmiddag in Baarn op te sporen en aan te houden.

Achtergrond van de veroordeling

De veroordeelde man werd in 2023 schuldig bevonden aan verschillende ernstige misdrijven, waaronder het handelen in verboden middelen, het witwassen van geld en het vervalsen van documenten. Ondanks zijn veroordeling wist hij aan zijn straf te ontkomen, maar dankzij de inspanningen van FASTNL kon hij alsnog worden opgepakt.

Wat is FASTNL?

FASTNL, een samenwerkingsverband tussen het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie en de Eenheid Landelijke Opsporing en Interventies van de politie, richt zich op het opsporen van voortvluchtige criminelen.

Het team werkt zowel binnen Nederland als in het buitenland om voortvluchtigen op te sporen. FASTNL maakt deel uit van het ENFAST-netwerk (European Network of Fugitive Active Search Teams) en ontvangt regelmatig opsporingsverzoeken van buitenlandse autoriteiten om voortvluchtigen die zich mogelijk in Nederland bevinden, te arresteren.