Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Burgemeester (Eric Adams) van New York aangeklaagd in corruptieonderzoek

Burgemeester Eric Adams van New York is aangeklaagd na een uitgebreid corruptieonderzoek.

Hoewel de exacte aanklacht nog niet openbaar is gemaakt, wordt Adams ervan beschuldigd betrokken te zijn bij illegale belangenbehartiging en corruptie in ruil voor campagnedonaties.

Beschuldigingen en verdachtmakingen

Adams wordt ervan verdacht campagnedonaties te hebben geaccepteerd in ruil voor het bevorderen van illegale belangen voor buitenlandse partijen, waaronder Turkije. Het onderzoek naar de burgemeester strekt zich ook uit tot zijn contacten met andere landen, zoals Israël, China, Qatar en Zuid-Korea. Vorig jaar november werden tijdens het onderzoek zijn telefoons en een iPad in beslag genomen.

Uitbreiding van het onderzoek

Het corruptieonderzoek werd eerder uitgebreid naar Adams’ vertrouwelingen. Ook hun telefoons werden in beslag genomen als onderdeel van het lopende onderzoek. Deze vertrouwelingen omvatten onder andere de voormalige politiechef, de directeur Onderwijs en zijn juridisch adviseur, die inmiddels allemaal hun ontslag hebben ingediend.

Reactie van Adams

Adams heeft alle beschuldigingen ontkend en noemt de aanklachten “leugens”. Hij heeft verklaard dat hij onschuldig is en hoopt op een snel proces om zichzelf te verdedigen. De burgemeester, die drie jaar geleden het ambt aanvaardde, was voorheen hoofdinspecteur bij de New Yorkse politie.

De komende tijd zal duidelijk worden welke specifieke aanklachten tegen Adams worden ingebracht en hoe het proces zich verder zal ontwikkelen.