Verdachte aangehouden in Maastricht voor illegale betaaldiensten en hennepkwekerij

Op woensdag 25 september 2024 heeft de FIOD een 51-jarige man uit Maastricht aangehouden op verdenking van het aanbieden van betaaldiensten zonder de vereiste vergunning.

Tijdens doorzoekingen van zijn woning en winkelpand in Maastricht is er beslag gelegd op administratie, contant geld, waardevolle spullen, een ploertendoder, en een auto. Ook werd in de kelder van het winkelpand een hennepplantage aangetroffen, evenals ID-kaarten die als gestolen of verloren waren opgegeven bij de gemeente.

Illegale betaaldiensten

Het onderzoek naar de verdachte begon na meldingen van ongebruikelijke transacties bij de Financial Intelligence Unit (FIU). De man bood naast zijn legitieme financiële diensten via een agentschap ook niet toegestane betaaldiensten aan. Hij voerde betalingen uit voor anderen, waaronder het betalen van boetes, huur en verzekeringen. Dit soort niet-vergunde betaaldiensten wordt beschouwd als illegale activiteiten.

Hennepplantage en gestolen ID’s

Tijdens de doorzoekingen werd in de kelder van het winkelpand een hennepplantage ontdekt. Daarnaast troffen agenten ID-kaarten aan die als verloren of gestolen waren opgegeven. De verdachte is gearresteerd vanwege zijn betrokkenheid bij de hennepkwekerij.

Onderzoek en vervolging

Het strafrechtelijk onderzoek naar de illegale betaaldiensten staat onder leiding van het Functioneel Parket. De politie doet daarnaast onderzoek naar de hennepkwekerij en het bezit van de ploertendoder. Wat de verdachte heeft verdiend met de illegale activiteiten wordt nog onderzocht.