©️Pexels / Pixabay

Vrouw uit Hoensbroek veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor afpersing en vrijheidsberoving

Een 23-jarige vrouw uit Hoensbroek is veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zes jaar. De rechtbank acht haar schuldig aan diefstal, afpersing met bedreiging en vrijheidsberoving.

Wat is er gebeurd?

Op 17 en 18 oktober 2023 lokte de vrouw, samen met haar medeverdachten, het slachtoffer onder valse voorwendselen uit zijn woning. Onder bedreiging van een denkbeeldig vuurwapen werd het slachtoffer gedwongen in de kofferbak van een auto te gaan liggen. Tijdens zijn opsluiting hoorde hij de daders praten over het “dumpen van zijn lichaam op een plek waar niemand hem ooit zou vinden”. Later werd hij bedreigd met een doorgeladen pistool, zoals de verdachte tijdens de zitting verklaarde.

Gedurende bijna 24 uur werd het slachtoffer onderworpen aan doodsangsten. Hij moest persoonlijke eigendommen en geld afstaan aan zijn belagers. Uiteindelijk voelde hij zich genoodzaakt om te verhuizen uit zijn vertrouwde omgeving vanwege het trauma dat hij had opgelopen.

Kille en berekenende aanpak

De rechtbank stelde vast dat de verdachte op een berekenende en kille manier handelde. Terwijl het slachtoffer gevangen zat, ging zij met haar mededaders eten halen bij McDonald’s en gebruikte ze de badkamer van het slachtoffer voordat ze in zijn huis overnachtten. De onverschilligheid van de verdachte was zichtbaar tijdens de zitting, waar ze geen duidelijk antwoord kon geven op de vraag hoe ze iemand, die enkel vriendelijk voor haar was, zo onmenselijk kon behandelen.

Veroordeling

De rechtbank veroordeelde de vrouw tot zes jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf en besloot haar voorlopige hechtenis direct te beëindigen. De vordering van de benadeelde partij werd gedeeltelijk toegewezen.