© Instagram

Contant geld, drugs en dealer die verpulverde paracetamol verkocht als cocaïne gepakt bij invallen

De politie heeft op donderdag 26 september verschillende doorzoekingen uitgevoerd in Groningen, gericht op de handel in verdovende middelen.

Daarbij zijn drie personen aangehouden en zijn verschillende soorten drugs in beslag genomen.

Doorzoekingen en vondsten

Bij een van de aanhoudingen werd een 20-jarige man uit Groningen betrapt met diverse harddrugs op zak. Tijdens een doorzoeking in een woning in hetzelfde onderzoek trof de politie tientallen zakjes harddrugs en een op een vuurwapen lijkend voorwerp aan. Het wapen bleek later nep te zijn.

Daarnaast werd een 24-jarige man aangehouden. In zijn woning vond de politie een aanzienlijke hoeveelheid drugs en een groot bedrag aan contant geld. Beide verdachten zitten vast voor verhoor.

Derde aanhouding voor valse drugs

De derde verdachte, een 26-jarige man, werd aangehouden op verdenking van het verkopen van harddrugs. Echter, hij bleek in werkelijkheid paracetamol te verpulveren en verkopen als drugs. Aangezien hij nog een openstaande straf had, werd hij toch vastgezet.

Verstoring van criminele activiteiten

De politie benadrukt dat deze acties bedoeld zijn om criminele carrières te doorbreken en verdere drugshandel te verstoren. De aanhoudingen hebben nieuwe informatie opgeleverd en vervolgacties worden niet uitgesloten.