Verdachten fatale mishandeling Somalische man in Den Haag overgeleverd aan Nederland

Deze week zijn twee verdachten van de fatale mishandeling van een 23-jarige Somalische man in Den Haag overgeleverd aan Nederland.

Met deze overlevering zijn nu alle vier de verdachten in het land aangekomen.

Fatale mishandeling

Op zondag 21 juli vond het tragische voorval plaats in het centrum van Den Haag. Tussen 0.30 uur en 1.00 uur raakte het slachtoffer betrokken bij een conflict met een groep van vier personen op de Lange Poten. Deze ruzie escaleerde op het Plein, wat resulteerde in fatale geweldpleging.

Aanhoudingen in Duitsland

De vier verdachten werden op 6 augustus in Duitsland aangehouden. Twee van hen zijn op 18 september overgeleverd aan Nederland. De rechter-commissaris heeft hun voorarrest met twee weken verlengd. Een derde verdachte werd afgelopen woensdag overgeleverd, en zijn aanhouding is vandaag door de rechter-commissaris getoetst en rechtmatig bevonden. De vierde verdachte is deze week ook aan Nederland overgeleverd.

Verdere ontwikkelingen

Het onderzoek naar de zaak gaat door, en de autoriteiten blijven werken aan het verkrijgen van duidelijkheid over de toedracht van de mishandeling. De zaken tegen de verdachten zullen verder worden behandeld in de Nederlandse rechtbank.