VIDEO: Organisatie opgerold die blokken cocaïne importeerde via luchtvracht met fruit uit Ecuador

De autoriteiten hebben met succes een criminele organisatie ontmanteld die zich bezighield met de import van cocaïne, verborgen in luchtvrachtcontainers met fruit uit Ecuador.

Tijdens deze operatie werd maar liefst 165 kilogram cocaïne in beslag genomen, verstopt tussen zogenaamde “drakenfruit”.

Aantal arrestaties

In totaal zijn vijf personen gearresteerd in verband met deze zaak. De arrestaties zijn het resultaat van een uitgebreide samenwerking tussen verschillende wetshandhavingsinstanties, die zich inzetten voor het bestrijden van de drugshandel.

Aanpak van drugshandel

De ontdekking van de cocaïne onderstreept de voortdurende inspanningen van de autoriteiten om de drugshandel te bestrijden. Het toont ook de methoden aan die criminele organisaties gebruiken om verboden middelen het land binnen te smokkelen.

Verdere onderzoeken

De autoriteiten blijven de situatie nauwlettend volgen en hebben aangekondigd dat er verdere onderzoeken zullen plaatsvinden. Dit heeft als doel om andere betrokkenen en mogelijke netwerken aan het licht te brengen en de criminele activiteiten verder te verstoren.