Zoekactie buurtbewoners en politiehelikopter vluchtende inbrekers in donkere kleding

Aan de Pennendijk vond vrijdagavond 27 september een woninginbraak plaats.

De politie is op zoek naar getuigen die meer informatie kunnen bieden over deze gebeurtenis.

Getuige meldt inbraak

Rond 20.30 uur meldde een getuige de inbraak aan de autoriteiten. Deze persoon was toevallig in de buurt en zag hoe de inbraak plaatsvond. Hij besloot om de daders achterna te rennen in een poging hen te stoppen, maar verloor ze al snel uit het oog.

Omschrijving van de verdachten

Volgens de getuige gaat het om twee donkergetinte mannen, die gekleed waren in donkere kleding. De politie vraagt mensen die meer weten over de verdachten of de inbraak zelf, om zich te melden.

Zoekactie door politie en buurtbewoners

Na de melding van de inbraak werd er onmiddellijk een grote zoekactie op touw gezet. Buurtbewoners sloten zich aan bij de politie, en er werd zelfs een helikopter ingezet om het gebied van bovenaf te verkennen. Ondanks de inspanningen van de autoriteiten en de buurtbewoners zijn de verdachten tot nu toe niet gevonden.

Onderzoek en buurtonderzoek

De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek gestart en forensisch onderzoek verricht ter plaatse. Er is een deel van de buit teruggevonden, maar het is onduidelijk wat er precies is gestolen. De politie roept iedereen op om alert te zijn en eventuele informatie te delen, zodat de daders snel gepakt kunnen worden.