© Pexels / Pixabay

Gevluchte schutters gezocht bij klopjacht na schietpartij met 17 doden

In het oostelijke dorp Lusikisiki, Zuid-Afrika, zijn bij een gruwelijke schietpartij zeventien mensen doodgeschoten, waaronder vijftien vrouwen.

De moorden vonden plaats in twee verschillende huizen, waarbij dertien slachtoffers in het eerste huis werden gedood en vier in het tweede huis.

Achttiende slachtoffer in kritieke toestand

Een achttiende persoon werd zwaargewond en verkeert in kritieke toestand in het ziekenhuis. Het exacte motief voor de aanval is nog onduidelijk, en het aantal betrokken schutters is niet bevestigd.

Politie start grootschalige klopjacht

De Zuid-Afrikaanse politie is een klopjacht begonnen om de daders te achterhalen. Er wordt intensief gezocht naar aanwijzingen die kunnen leiden tot de arrestatie van de verantwoordelijken.

Achtergrond van de slachtoffers

De slachtoffers waren allen bekenden van elkaar en hadden zich verzameld voor een rouwceremonie. De burgemeester verklaarde dat de schutters willekeurig op de aanwezigen schoten, waarbij ook vrouwen en kinderen het leven lieten.

Politie geeft later meer informatie

De autoriteiten hebben aangekondigd later een update te geven over de voortgang van het onderzoek en eventuele nieuwe ontwikkelingen rondom de schietpartij.