Sterke wietgeur uit verdachte busje op bedrijventerrein leidt tot doorzoekingen bedrijfspanden

Op zaterdagmiddag 28 september 2024 heeft de politie in Tilburg een 34-jarige man uit Yerseke aangehouden op de Heikantlaan.

Hij werd betrapt op het bezit van softdrugs, wat uiteindelijk leidde tot een uitgebreide doorzoeking van een bedrijventerrein en meerdere bedrijfspanden in de Ledeboerstraat.

Aanhouding wegens hennepbezit

De politie hield de man rond 17.00 uur staande nadat hij meerdere keren was opgemerkt op bedrijventerrein Kraaiven. Bij het openen van het raampje van de bestelbus rook een agent direct een sterke geur van hennep. Bij een controle van het voertuig werd enkele honderden grammen hennep aangetroffen. De 34-jarige bestuurder werd direct aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

Doorzoeking bedrijventerrein

Na overleg met een officier van Justitie werd besloten het bedrijventerrein en meerdere panden in de Ledeboerstraat, waar de verdachte eerder gezien was, te doorzoeken.

Diverse politie-eenheden namen deel aan deze actie. Hoewel er geen verdere aanhoudingen werden verricht, trof de politie wel aanzienlijke hoeveelheden verboden goederen aan, waaronder lachgas, zwaar illegaal vuurwerk en chemicaliën.

Al deze materialen zijn in beslag genomen, en het onderzoek naar de zaak is nog in volle gang.