VIDEO: Grote wietplantage met miljoen euro aan bijna oogstklare planten ontdekt

De Carabinieri van de Compagnia di Macomer hebben in de omgeving van Borore een grote illegale wietplantage opgerold, waarbij 1.900 wietplanten in beslag zijn genomen

Een 38-jarige man uit Pattada is gearresteerd omdat hij verantwoordelijk zou zijn voor het beheer van de plantage, die op enkele honderden meters van de bebouwde kom van Borore was gevestigd.

Professioneel irrigatiesysteem ontdekt

Tijdens de huiszoeking, uitgevoerd door de Carabinieri van de Stazione di Silanus en Borore, werd een geavanceerd druppelirrigatiesysteem aangetroffen. De operatie volgde op een langdurige observatie en traditionele opsporingstechnieken. Het forensisch team van RIS in Cagliari bevestigde dat het om illegale cannabisplanten ging. De planten waren tussen de 120 en 200 centimeter hoog en klaar voor de oogst, wat een geschatte straatwaarde van 1 miljoen euro had kunnen opleveren.

Verdachte onder huisarrest

De verdachte verscheen voor de rechter in Oristano, die het arrest bekrachtigde en de man onder huisarrest plaatste. Het onderzoek bevindt zich nog in de voorbereidende fase, en verdere ontwikkelingen worden niet uitgesloten.

Succesvolle actie in strijd tegen drugshandel

Deze succesvolle actie benadrukt opnieuw de effectiviteit van de Carabinieri in hun strijd tegen drugshandel in de regio. Dankzij de snelle samenwerking met de justitiële autoriteiten werd een aanzienlijke hoeveelheid drugs van de markt gehaald.