VIDEO: Babbeltruc in Utrecht: Oplichter slaat toe met nepgoederen en valse verhalen

In Utrecht zijn minstens vier mensen slachtoffer geworden van een oplichter die zich voordeed als autohandelaar.

De verdachte gebruikte een babbeltruc waarbij hij mensen om geld vroeg en valse goederen als onderpand achterliet.

Foto en camerabeelden van de verdachte

Op 12 maart 2024 maakte een van de slachtoffers een foto van de verdachte. Ook werd de oplichter vastgelegd door beveiligingscamera’s van een supermarkt aan de Merelstraat.

Vals visitekaartje en nepcontactgegevens

De verdachte probeerde zijn verhaal geloofwaardig te maken door zich voor te doen als autohandelaar. Hij gaf de slachtoffers een vals visitekaartje met nepcontactgegevens.

Babbeltruc met 300 euro voor benzine

De oplichter benaderde een fietser en vroeg om 300 euro, zogenaamd voor benzine om met zijn gezin naar Duitsland te reizen. Als onderpand gaf hij gouden sieraden en Airpods, die later nep bleken te zijn.

Signalement van de verdachte

De verdachte wordt omschreven als gezet, met een bolle buik, ongeveer 1,70 meter lang, kort zwart haar en een stoppelbaard. Hij sprak Engels en reed in een grijze Mercedes met witte kentekenplaten en een rood vlakje.

Meerdere personen betrokken

In de auto van de verdachte zaten ook een vrouw met lang bruin haar en gouden tanden, en een jongetje van ongeveer 8 à 10 jaar oud.

Oplichter slaat snel toe

Na het ontvangen van de 300 euro reed de verdachte snel weg. De achtergelaten gouden sieraden en Airpods bleken waardeloos, wat de slachtoffers met lege handen achterliet.