Tiener aangehouden voor aanrandingen en mishandelingen in Hoogvliet

Op dinsdag 1 oktober 2024 hebben rechercheurs van het team zeden een 15-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van meerdere aanrandingen en mishandelingen die plaatsvonden in Hoogvliet.

Incidenten in juni en juli 2024

In de maanden juni en juli van dit jaar werden verschillende vrouwen lastiggevallen door een jongeman die op een fiets reed. De overvallen vonden plaats in de omgeving tussen de Spijkenissebrug en de Gadering. In sommige gevallen maakte de verdachte gebruik van geweld, waardoor een van de slachtoffers gewond raakte.

Onderzoek en getuigenoproep

Om de verdachte snel te stoppen, heeft het onderzoeksteam getuigen gezocht via oproepen op sociale media en het platform Burgernet.

Deze aanpak zorgde voor veel media-aandacht en leidde tot waardevolle informatie die het onderzoek verder hielp. De 15-jarige verdachte is inmiddels verhoord.

Impact op slachtoffers en buurt

De incidenten hebben een aanzienlijke impact gehad op de slachtoffers en de lokale gemeenschap. Het onderzoeksteam bedankt iedereen die heeft bijgedragen door berichten te delen en informatie te verstrekken.

Al deze “puzzelstukjes” hebben bijgedragen aan de oplossing van de zaak. De verdachte is in verzekering gesteld en zal deze week worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.