VIDEO: Drie inbrekers op de vlucht na ontmoeting met 12-jarige in Almelo

Op dinsdag 2 april 2024 probeerden drie inbrekers in te breken in een woning aan De Fazant in Almelo. Ze hadden echter niet gerekend op de moedige 12-jarige bewoonster, die alleen thuis was.

Voorbereiding en inbraak

De jonge meid was op haar slaapkamer bezig met huiswerk toen ze rond 18.30 uur verdachte geluiden op de begane grond hoorde. Terwijl ze haar moeder belde, zag ze een van de inbrekers de trap opkomen. Dit zorgde ervoor dat de inbreker, zonder iets te stelen, onmiddellijk op de vlucht sloeg, samen met zijn twee medeverdachten.

Vreemde bezoeker eerder op de dag

Een uur voor de inbraak, rond 17.30 uur, klopte een man in een grijze, gewatteerde jas aan de voordeur van het huis. Het meisje, die de man vanuit haar slaapkamerraam zag, deed niet open omdat ze hem niet kende. Vermoedelijk dacht de inbreker dat er niemand thuis was, waarna hij een uur later terugkwam met twee handlangers.

Impact op het slachtoffer

De 12-jarige bewoonster is flink geschrokken van het voorval en heeft na de inbraak een paar nachten slecht geslapen. Gelukkig gaat het momenteel weer goed met haar. Het incident benadrukt de moed van jonge mensen en de onverwachte situaties die zich in hun dagelijks leven kunnen voordoen.