Cel voor man die tonnen euro’s aan Nederlandse wiet tussen kip probeerde te smokkelen

Een vrachtwagenchauffeur, Sergei Nicola Bacaianov, is veroordeeld tot tweeënhalf jaar gevangenisstraf nadat hij probeerde voor £620.000 aan wiet vanuit Nederland naar Noord-Ierland te smokkelen.

Dit kwam aan het licht na een onderzoek van de Britse National Crime Agency (NCA).

Smokkelpoging met verse kip

Bacaianov reisde in mei 2023 per veerboot vanuit Nederland naar de haven van Killingholme, met een vracht verse kip in zijn trailer. Op verzoek van de NCA werd hij bij de haven gecontroleerd door douanebeambten.

Tijdens de doorzoeking van zijn trailer werden nieuwe las- en schilderwerken ontdekt, die wezen op pogingen om twee verborgen compartimenten te verbergen.

Verborgen wietlading

In de verborgen compartimenten vonden de beambten schuifladen met metalen trays, gevuld met in totaal 31 kilo wiet. De straatwaarde van deze drugs werd geschat op £620.000. Bacaianov bekende schuld aan de invoer van de drugs en werd vandaag veroordeeld.

Strikte aanpak van smokkel

Na het uitzitten van zijn straf zal Bacaianov worden gedeporteerd. De NCA benadrukt dat zij en hun partners binnen de handhavingsinstanties vastberaden zijn om smokkelaars te identificeren, hun voertuigen in beslag te nemen en hen voor de rechter te brengen.