VIDEO: Witte VW Golf Polo en pinnende crimineel gezocht na roof 80-jarige vrouw

In Zaandijk is een 80-jarige vrouw slachtoffer geworden van een woningoverval.

De politie doet onderzoek naar de verdachten en vraagt om hulp van het publiek.

Verdachte gefilmd bij voordeur

Op de dag van de overval belde een verdachte aan bij de woning van de vrouw, zich voordoend als een collectant. Beveiligingscamera’s legden vast hoe de verdachte zich toegang probeerde te verschaffen. Kort na het incident kon de politie deze beelden vrijgeven, waarop de verdachte duidelijk te zien is.

Geldopname met gestolen bankpas

Na de overval werd er met de gestolen bankpas van het slachtoffer geld opgenomen. Een tweede verdachte werd op camera vastgelegd tijdens deze transactie. Deze verdachte gebruikte de pinpas van de vrouw kort na het incident, en er werd een aanzienlijk geldbedrag opgenomen.

Verdachte gevlucht in witte auto

De persoon die de geldopname deed, werd ook gezien terwijl hij in een witte Volkswagen Golf of Polo stapte. Deze auto is sindsdien een belangrijk onderdeel van het politieonderzoek. Getuigen die de auto of de verdachten hebben gezien, worden gevraagd om contact op te nemen met de politie.

Politie vraagt om informatie

De politie zoekt naar getuigen die meer informatie hebben over de overval, de verdachte(n), of de witte auto die bij het incident betrokken is. Mensen die iets verdachts hebben gezien op of rond 8 juli, worden verzocht zich te melden.

De zaak heeft inmiddels veel aandacht gekregen in de regio, en de politie hoopt dat de verspreiding van de beelden kan helpen bij het vinden van de verantwoordelijken.