Drie nep politieagenten aangehouden voor poging tot fraude met babbeltruc

Op woensdag 2 oktober 2024 zijn in Heerhugowaard drie mannen aangehouden op verdenking van poging tot fraude.

De mannen deden zich voor als politiemedewerkers en probeerden goederen op te halen bij een woning. Hun rol wordt verder onderzocht.

Poging tot fraude met babbeltruc

Een vrouw werd woensdagmiddag gebeld door een man die zich voordeed als een politiemedewerker. Hij beweerde dat er een incident in de buurt had plaatsgevonden waarbij twee personen waren aangehouden. Een van deze personen zou een briefje bij zich hebben gehad met het adres van de vrouw erop. Vervolgens vroeg de man of de vrouw sierraden en contant geld in huis had en vertelde haar dat een collega zou langskomen om foto’s te maken van de sierraden en de sloten van haar woning.

Snel ingrijpen van de politie

De vrouw vertrouwde de beller niet en waarschuwde de politie. Agenten in onopvallende kleding namen posities in rond haar woning. Hierdoor kon één verdachte bij de woning worden aangehouden. Kort daarna werden twee andere verdachten in een auto in de buurt gearresteerd.

Verdachten gelinkt aan andere babbeltruc

De drie verdachten, allen afkomstig uit Rotterdam, hadden eigendommen en contant geld bij zich van een andere bewoonster in Bergen, die eerder op de dag slachtoffer was geworden van een soortgelijke babbeltruc. De betrokkenheid van de mannen bij deze zaak wordt verder onderzocht.