© Instagram

Ongeregeldheden in Enschede voor wedstrijd tegen Fenerbahçe: Zeven aanhoudingen na vechtpartijen

Voorafgaand aan de Europa League-wedstrijd tussen FC Twente en Fenerbahçe is de binnenstad van Enschede opgeschrikt door hevige ongeregeldheden.

Aanhangers van beide clubs raakten betrokken bij vechtpartijen, wat leidde tot de aanhouding van zeven personen door de politie.

Vechtpartijen en gewonden

De confrontaties tussen de supporters waren fel en gingen gepaard met het gooien van terrasmeubilair, fietsen en vuurwerk. De politie moest ingrijpen met de mobiele eenheid, die honden en knuppels inzette om de situatie onder controle te krijgen. Tijdens de vechtpartijen raakten zeker twee mensen gewond. Hoe zij precies gewond raakten, is nog niet bekendgemaakt.

Noodbevel om rust te herstellen

Om verdere escalatie te voorkomen, kondigde de burgemeester van Enschede een noodbevel af. Dit noodbevel gold aanvankelijk voor een deel van het stadscentrum, maar werd later uitgebreid naar de hele stad. Het bevel bleef van kracht tot 07.00 uur de volgende ochtend, waardoor de politie meer bevoegdheden kreeg om de openbare orde te handhaven.

Wedstrijd en resultaat

Ondanks de ongeregeldheden buiten het stadion, eindigde de wedstrijd zelf in een gelijkspel. FC Twente speelde hun tweede Europa League-wedstrijd van het seizoen tegen het Turkse Fenerbahçe met een eindstand van 1-1. Na eerder een stunt tegen Manchester United, was de sfeer rond de wedstrijd beladen, maar de voetbalsupporters hopen nu op betere tijden zonder geweld.