Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Nederlander gearresteerd in Moskou voor aanval op politieagent

Een 64-jarige Nederlandse man, Harry van W., is in Moskou gearresteerd nadat hij een politieagent in het gezicht zou hebben geslagen.

Het incident vond plaats bij het metrostation Smolenskaya, waar Van W. naar verluidt boos werd nadat hij over een verkeersbord struikelde. Uit frustratie schopte hij het bord, waarna de politie hem aansprak. Dit escaleerde, en Van W. sloeg de agent in het gezicht.

Strafzaak gestart

De Russische autoriteiten hebben inmiddels een strafzaak tegen de Nederlander geopend wegens de aanval op de agent. Aanvallen op politieagenten worden in Rusland zeer serieus genomen en kunnen leiden tot zware straffen.

Eerdere soortgelijke arrestatie

Dit incident doet denken aan een vergelijkbaar geval eerder dit jaar. In augustus werd een Amerikaanse man gearresteerd in Moskou voor een soortgelijke aanval op een politieagent. Hij zit nog vast en riskeert een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar.

Het is nog niet duidelijk wat voor straf Van W. te wachten staat, maar de Russische wetgeving kan streng zijn in dit soort gevallen.