VIDEO: Tien maffiosi ‘Ndrangheta clan en burgemeester gepakt: maffia en politieke fraude blootgelegd

In Italië zijn 10 personen gepakt bij een actie die verdacht worden van betrokkenheid bij een beruchte ‘Ndrangheta maffiaclan.

De Carabinieri hebben op 4 oktober 2014, met steun van het helikoptereskadron “Cacciatori Calabria”, tien personen gearresteerd in de provincie Crotone.

Deze arrestaties vonden plaats op bevel van de rechter-commissaris van de rechtbank van Catanzaro, op verzoek van het Openbaar Ministerie en de antimaffiadirectie.

Beschuldigingen van maffia-activiteiten en politieke fraude

De arrestanten worden beschuldigd van een reeks zware misdrijven, waaronder maffia-activiteiten, politieke en maffieuze verkiezingsfraude, en betrokkenheid bij criminele organisaties. Van de tien verdachten zijn acht personen in voorlopige hechtenis genomen, terwijl twee anderen onder huisarrest staan.

Onderzoek naar de ‘ndrina van Casabona

Het onderzoek, dat werd geleid door de antimaffiadirectie van Catanzaro en uitgevoerd door de Carabinieri van het provinciale commando van Crotone, bracht de activiteiten van de ’ndrina van Casabona aan het licht. Deze maffiafamilie, met de “Tallarico”-familie aan het hoofd, speelde een sleutelrol in de lokale politiek en de zakenwereld van de regio.

Politieke invloed en maffiarelaties

Een van de opvallende onthullingen is de nauwe band tussen de leider van de maffiaorganisatie en de burgemeester van Casabona. De burgemeester, die ook is gearresteerd, zou door de steun van de maffia veel stemmen hebben gekregen tijdens de verkiezingen van 2021. In ruil daarvoor zou hij gunsten hebben verleend, zoals het toekennen van gemeentelijke contracten voor bouwprojecten.

Huiszoekingen en verdere juridische stappen

Naast de arrestaties werden huiszoekingen uitgevoerd. Het onderzoek bevindt zich nog in de voorbereidende fase, waarbij de rechten van de verdachten worden gewaarborgd. Verdere juridische stappen zullen volgen naarmate het onderzoek vordert.