Verdachte gepakt na melding schietincident, nep-vuurwapen aangetroffen bij inval

De politie heeft vrijdagavond een 19-jarige inwoner van Vlissingen aangehouden na een schietincident op de Bloemenlaan. In zijn woning werd een nep-vuurwapen aangetroffen. De aanleiding van het incident is nog onduidelijk.

Schietincident op de Bloemenlaan

Rond 22.00 uur kreeg de politie een melding binnen dat er met een vuurwapen was geschoten op de Bloemenlaan in Vlissingen. Bij aankomst op de plaats delict werden geen verdachte of slachtoffer aangetroffen, maar wel een achtergelaten fiets.

Getuigenverklaring en onderzoek

Een ooggetuige verklaarde dat hij twee fietsers hard achter elkaar de Bloemenlaan had zien inrijden, waarbij de achterste fietser plotseling een wapen trok en schoot op de voorste fietser. De voorste fietser liet zijn fiets vallen en ging er vervolgens te voet vandoor. Op basis van deze verklaring en camerabeelden uit de omgeving kon de politie de verdachten snel identificeren. De schutter werd herkend als een 19-jarige inwoner van de stad.

Aanhouding en vondst van nep-vuurwapen

De politie hield de verdachte in zijn woning aan, waar vervolgens een nep-vuurwapen werd aangetroffen. Het onderzoek naar de exacte toedracht en de aanleiding van de schietpartij loopt nog. De politie roept eventuele getuigen op om zich te melden.