VIDEO: Panama pakt bijna 4.500 kilo cocaïne op weg naar Spanje bij grote operatie

In een indrukwekkende operatie heeft Panama bijna 4.500 kilo cocaïne onderschept.

Deze actie werd uitgevoerd door het Servicio Nacional Aeronaval (Senan) in samenwerking met de Procuraduría General de la Nación (PGN) en de Fiscalía van Colón en Guna Yala.

Onderschepping in het Panamakanaal

De cocaïne werd onderschept in zeecontainers tijdens hun passage van het Panamakanaal. De autoriteiten hebben bevestigd dat de drugsvracht bestemd was voor Spanje, wat wijst op een geavanceerde internationale smokkelroute.

Herkomst en oorsprong van de drugs

De onderschepte lading was afkomstig van een haven in Ecuador, een land dat bekendstaat als een belangrijk herkomstland voor drugs die naar het Iberisch schiereiland worden gesmokkeld. Verder onderzoek wijst erop dat de pakketten vermoedelijk afkomstig zijn uit Colombia.

Aantal en criminele netwerken

In totaal zijn er 4.489 pakketten aangetroffen, met elk een gewicht van iets meer dan een kilo. De drugs zijn toegewezen aan verschillende internationale criminele netwerken met wereldwijde invloed.

Deze onderschepping onderstreept de voortdurende inspanningen van Panamese autoriteiten om de drugshandel in de regio te bestrijden en de betrokken criminele organisaties aan te pakken.