Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Nepagenten slaan toe in Utrecht: oudere mensen slachtoffer van babbeltrucs

Afgelopen week en dit weekend zijn meerdere nepagenten actief geweest in de stad Utrecht.

Vooral ouderen werden het doelwit van deze oplichters, die met behulp van babbeltrucs waardevolle spullen buitmaakten. De politie roept op tot alertheid en waarschuwt inwoners om oudere mensen in hun omgeving te informeren over de werkwijze van deze criminelen.

Waardevolle spullen gestolen door valse agenten

Zondag 6 oktober sloeg een oplichter toe die zich voordeed als wijkagent. Een oudere dame werd door deze nepagent wijs gemaakt dat er ’s nachts geprobeerd was in te breken in haar woning. De oplichter drong erop aan dat het veiliger was om sieraden en bankpassen op een “veilige” plek te bewaren, waarna hij met de kostbare spullen vertrok.

Meer incidenten en mislukte pogingen

Naast dit incident was er nog een succesvolle babbeltruc waarbij oplichters goederen uit de woning van een oudere persoon meenamen. Gelukkig hebben drie andere pogingen dit weekend niet geleid tot diefstal, dankzij de alertheid van de bewoners. Zij vertrouwden de situatie niet en gaven de nepagenten niets mee.

De politie blijft het publiek waarschuwen en vraagt iedereen extra alert te zijn, vooral in de buurt van oudere inwoners.