Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Meisje (13) opgepakt voor doodsteken 7-jarige zusje na ruzie tijdens oppassen

In Michigan is een 13-jarig meisje aangeklaagd voor de tragische dood van haar 7-jarige zus, die zij naar verluidt heeft neergestoken.

De identiteit van zowel het 13-jarige meisje als haar jongere zus is niet bekendgemaakt.

Het tienermeisje wordt aangeklaagd voor moord met voorbedachte rade, moord tijdens het plegen van een misdrijf, en kindermishandeling van de eerste graad.

Strafrechtelijke Procedure en Jeugdsysteem

Volgens aanklager Kym Worthy zal de 13-jarige verdachte niet als volwassene worden berecht, maar binnen het jeugdsysteem blijven. De staat heeft zeven jaar de tijd om haar te diagnosticeren, behandelen en rehabiliteren, waarna ze op haar 21e verplicht zal worden vrijgelaten. Worthy benadrukte dat, hoewel de feiten in de zaak “schokkend” en “verontrustend” zijn, de beslissing om haar als minderjarige te berechten passend is gezien de omstandigheden.

Ruzie Escaleert tot Steekpartij

Het fatale incident vond plaats op zaterdag 28 september in het huis van de meisjes in Taylor, Michigan. De 13-jarige was op dat moment aan het oppassen op haar jongere zus. Een ruzie over een briefje in de badkamer, vermoedelijk over het doorspoelen van het toilet, liep uit de hand. De tiener stak haar zus vervolgens meerdere keren in de buik, het hoofd en de nek.

Na het incident belde de 13-jarige zelf de hulpdiensten. De politie trof het 7-jarige meisje aan met tien steekwonden. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan haar verwondingen. Een buurvrouw beschreef het slachtoffer als een “lieve, kleine meid” die vaak in de buurt fietste en met buren praatte.

Onderzoek en Gevolgen

Het incident heeft diepe sporen achtergelaten in de gemeenschap. De autoriteiten zetten het onderzoek voort, terwijl het juridische proces tegen de 13-jarige in het jeugdsysteem verder zal gaan.