VIDEO: Gewapende criminelen schieten bezoeker in arm bij brute overval op bedrijf Schiphol-Oost

Op donderdag 29 augustus 2024 hebben drie gewapende overvallers met grof geweld toegeslagen bij een telecombedrijf aan de Breguetlaan in Oude Meer, nabij Schiphol-Oost.

De medewerkers van het bedrijf werden bedreigd en mishandeld met vuurwapens. Een bezoeker die probeerde te vluchten werd beschoten en raakte gewond aan zijn arm.

Overval met vuurwapens

De overval vond plaats rond 14.30 uur nadat de daders zich toegang tot het pand verschaften door onder een rolluik door te kruipen dat vanwege het warme weer gedeeltelijk openstond. Ondanks hun gewelddadige optreden slaagden de overvallers er niet in om buit mee te nemen, waarna ze vluchtten in een witte Renault Captur.

Auto in brand gestoken in Duivendrecht

De politie heeft goede beelden van zowel de daders als de gebruikte auto, die rond 20.00 uur diezelfde dag brandend werd teruggevonden aan de Kruidenpoort in Duivendrecht. Uit onderzoek blijkt dat de Renault Captur al in maart 2024 gestolen werd vanaf de Van Oudshoornhove in Zoetermeer. De auto werd een dag voor de overval, op 28 augustus, gesignaleerd in de Turbinestraat in Amsterdam.

Politie zoekt getuigen

De politie vermoedt dat de daders mogelijk banden hebben met de regio’s Zoetermeer, Amsterdam en Duivendrecht en roept getuigen op om zich te melden.

Mensen die iets verdachts hebben gezien rondom de Kruidenpoort op 29 augustus of informatie hebben over de daders, worden gevraagd om contact op te nemen met de politie.