Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Arrestaties voor inbraak loods douane Antwerpen met 1,5 ton cocaïne en gecrashte Audi SQ7 in Nederland

In het onderzoek naar een poging tot inbraak in een Antwerpse douaneloods zijn recent vier mannen gearresteerd.

De criminele organisatie wilde een in beslag genomen partij van 1,5 ton terughalen. De poging vond plaats in de nacht van 8 op 9 maart, rond 4 uur, maar werd snel verijdeld door de douane en de politie.

Verdachte situatie verijdeld

Bij de loods van de douane werd een verdachte situatie opgemerkt, waarna de politie en het bewakingsteam van de douane snel ter plaatse waren. Dit schrikte de dieven af, waardoor ze de twee gestolen bestelwagens achterlieten en vluchtten in een Audi SQ7. Hoewel een raam was ingeslagen, werd door het snelle ingrijpen niets gestolen.

Achtervolging en arrestatie

Enkele dagen later crashte de Audi SQ7 na een achtervolging met de Nederlandse politie in Sprundel. De bestuurder, een 33-jarige man uit Vorst, werd gearresteerd.

In de auto vond de politie vier vuurwapens, waaronder twee automatische oorlogswapens, handvuurwapens en verschillende nummerplaten. Uit onderzoek bleek dat dit dezelfde auto was die betrokken was bij de inbraakpoging.

Huiszoekingen en vondsten

De onderzoeksrechter gaf opdracht tot huiszoekingen in Quaregnon, Bergen, Jette en Neder-over-Heembeek. Hierbij werden vier mannen van 35, 36, 36 en 37 jaar gearresteerd.

De politie vond jammers, gps-trackers, vervalste nummerplaten, kogelwerende vesten met het opschrift ‘politie’, een opblaasbaar bootje, fluovesten, een blauw zwaailicht, airsoftwapens, drie luxehorloges en ongeveer 20.000 euro.

Voortgang gerechtelijk onderzoek

De vier mannen zijn in voorlopige hechtenis geplaatst door de onderzoeksrechter. Het onderzoek naar de criminele organisatie loopt nog verder.